Over ArbeidsBrein

ArbeidsBrein voor Re-integratie bij Hersenletsel, Burn-out en Duurzame inzetbaarheid

 

Welkom op de website van ArbeidsBrein. Mijn naam is Barry Janssen, oprichter van ArbeidsBrein.

Naast het geven van regulier onafhankelijk arbeidsdeskundig advies en het afnemen van werkplekonderzoeken ben ik gespecialiseerd in het begeleiden en re-integreren van medewerkers met werkstress gerelateerde problemen en medewerkers met een Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH) en/of Burn-out.

Op een breder vlak zet ik me voor organisaties in om op een heldere en betaalbare wijze de inzetbaarheid van medewerkers in kaart te brengen en te optimaliseren. Ik geef op maat gemaakte mindfulness-trainingen op de werkvloer en aan mensen met een NAH.

Mijn opdrachtgevers zijn werkgevers, werknemers, verzekeraars, UWV, gemeenten en particulieren.

Mijn visie

Gaat het nu om mensen met een NAH, werkstress of verminderde inzetbaarheid? De onderliggende gedachte in mijn begeleiding en adviezen is dat mensen door balans productiever zijn, beter functioneren en daardoor optimaal gebruik kunnen maken van hun capaciteiten. Daarom wordt er niet alleen gekeken naar de arbeids(on)mogelijkheden van een medewerker, maar geef ik ook aandacht aan de mens achter de werknemer.

Door focus op zowel werk als privé, werk ik aan behoud van balans, arbeidsvermogen en een succesvolle re-integratie. Met ArbeidsBrein lever ik een bijdrage aan de inzetbaarheid van (werkend) Nederland.

Mijn werkwijze: no-nonsens, professioneel en betrokken

Ik werk vanuit ervaring en wetenschap. De methodieken die ik in mijn werkwijze gebruik zijn wetenschappelijk onderbouwd en in de praktijk toegepast. Ik combineer het vak van arbeidsdeskundige, maatschappelijk werker en mindfulness trainer. Hierdoor is het voor mij mogelijk om vanuit verschillende oogpunten en belangen naar (werk)situaties te kijken en daarvoor passende, duurzame oplossingen te bieden.

Professionaliteit en kwaliteit staan bij ArbeidsBrein hoog in het vaandel. Alle samenwerkingspartners zijn minstens Post-HBO gekwalificeerd en zijn allen verplicht aangesloten bij een beroepsvereniging met beroepsregister. ArbeidsBrein werkt samen met onder andere bedrijfsartsen, P&O-adviseurs, psychologen, arbeidsdeskundigen en bedrijfsmaatschappelijk werkers. Alle professionals hebben een ruime werkervaring binnen het werkveld, waarmee alle kennis en kunde binnen ArbeidsBrein is samengebald in een team van gelijkgezinden.

Wil je meer weten over mijn opleidingen en ervaring kijk dan op:
Linkedin

Ik ben geregistreerd in het register voor arbeidsdeskundige bij Stichting Register Arbeidsdeskundigen (SRA), aangesloten bij Nederlandse Vereniging van Arbeidsdeskundigen (NVvA).  

Voor het verzorgen van Psychosociale Hulpverlening werk ik onder de naam PSHVelp en ben ik aangesloten bij de Nederlandse Gezondheidsfederatie (NFG), de koepelorganisatie RBCZ en Vereniging Voor Mindfulness (VVM) 

NVvA-logo